Gizlilik

 

PSİKOLOJİK DANIŞMA ONAY FORMU

 

Verilen Psikolojik Danışma Hizmeti; Danışanın ruhsal gelişimine katkıda bulunmak, problemlerinin çözümüne yardım etmek amacıyla, çeşitli bilimsel yöntem ve tekniklerin kullanıldığı, işbirliği ve güvene dayanan profesyonel bir yardım sürecidir.

Danışan, danışmanı özgür iradesi ile seçmiş ve bu hizmeti almaya gönüllü olmuştur.

Psikolojik danışma yardımı aldığınız sürece belirli haklarınız ve sorumluluklarınız vardır. Bu form, size sunacağım psikolojik danışma yardımı, haklarınız ve sorumluluklarınız hakkında sizi bilgilendirmek üzere hazırlanmıştır. Bu formu imzaladığınızda, aynı zamanda formda yer alan konularda aramızda bir anlaşma niteliği taşıyacaktır. Lütfen dikkatlice okuyunuz.

  1. Süreç

Yardım süreci, haftada bir kez 50-60 dakika aralığında olmak üzere planlanmıştır. Bu oturumlar boyunca ilk önce sorununuzu tanımlamaya çalışacağız, sorununuzun çözümüne yardımcı olabilecek unsurları keşfettikten sonra birlikte bir çözüm için ilerleyeceğiz.

  1. Gizlilik ve Sınırları

Sizinle ilgili tuttuğum kayıtlarla beraber, psikolojik danışma süresince, söylediğiniz her şey tamamen gizli tutulacaktır. Oturumlarda söylediklerinizi 3. kişilerle kesinlikle paylaşmayacağım. Bununla birlikte, psikolojik danışma süreci kapsamında belirli “istisnai durumlar” için gizliliğin sınırları bulunmaktadır. Bu durumlarda gizliliği bozarak belirli adımları atmam zorunludur:

  • Sizin, “kendinize veya başka kişilere ciddi bir zarar verme (örneğin kendinizin veya başkasının canına kastetme) niyetiniz/planınız olduğu yönünde,
  • Yakınınızın sizden tehlikeli ve bulaşıcı bir hastalığı habersizce kapma ihtimalinin yüksek olduğu yönünde sözlü veya yazılı açıklamada bulunmanız ya da bu yönde ciddi bir izlenim vermeniz durumunda, sizi ve diğerlerini korumak amacıyla konuyla ilgili kişilere durumu bildirmem hem genel psikolojik danışma etik ilke ve uygulama standartları hem de ülkemizdeki kanunlar (Türk Ceza Kanunu) açısından zorunluluktur.
  • Benzer bir durumda ceza ve hukuk davalarında ortaya çıkabilir; tanıklık celbi gelmesi halinde kanunen (Ceza Muhakemesi Kanunu) tanıklık yapmak zorunda
  • Ayrıca, sizin yararınız için psikolojik durumunuza veya psikolojik danışma sürecine ilişkin bazı bilgileri aileniz ya da sizinle ilgili kişilerle sizin izniniz doğrultusunda paylaşmayı gerekli görebilirim.
  • Sonuçta hangi nedenle olursa olsun, sizinle ilgili bir bilginin başkasına açıklamam gerektiğinde, bu durumu önce sizinle görüşmem Hangi bilginin, kime/kimlere, ne zaman ve nasıl açıklanacağını ortaklaşa belirler ve açıklama yapabilmek için sizin sözlü veya yazılı izninizi almam gerekir.
  1. Olası Riskler

Bu yardım süresince duyguları keşfetmek ve bir sorun üzerinde çalışmak zaman zaman sizi sıkıntı, acı veya üzüntü yaşamanıza neden olabilir. Bu olağan bir durumdur. Sürecin sonunda beklenen, sorununuzun çözümünde ve/veya yaşam kalitenizde bir iyileşme gerçekleşmesidir.

  1. Danışan Olarak Hak ve Sorumluluklarınız

Psikolojik danışma yardımı aldığınız sürece, size sunacağım yardımın yararlı olması için, oturumlara belirlenen gün ve saatte devam etme sorumluluğunuz bulunmaktadır. Bu nedenle randevu gün ve saatini birlikte en uygun şekilde ayarlamamız önemlidir. Ancak, oturumlara gelmemeniz için önemli bir nedeniniz olduğunda en az seanstan 24 saat önce bilgilendirme yapmanız beklenmektedir.

Psikolojik danışma süresince, istediğiniz zaman yardım almaktan vazgeçme hakkınız vardır. Yardımı kendi isteğinizle sonlandırmak size hiçbir yükümlülük getirmemektedir.

Danışman olarak gerekli durumlarda sizi ek yardım hizmetlerine sevk edebilirim.

Danışman olarak danışanın zarar görmemesi için başka bir meslektaşa yönlendirme yani refere yapabilirim.

Danışan olarak sizin danışma randevularına sadık kalmamanız durumunda danışman olarak psikolojik danışma sürecine son verme hakkım bulunmaktadır.

Psikolojik danışma süreci, sizinle kararlaştırılan ücret doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

Aldığını bu psikolojik danışma yardımıyla ilgili herhangi bir memnuniyetsizliğinizi istediğiniz zaman dile getirebilirsiniz. Size daha iyi yardımcı olmak ve kendimi yeniden değerlendirmek için sizi içtenlikle dinleyeceğim.

Danışan olarak haklarım, sorumluklarım ve psikolojik danışmanın sorumlulukları konusunda bilgilendim. Psikolojik danışma yardımını almayı ve bu formun içerdiği koşulları kabul ediyorum.

 

 

Psikolojik sağlamlık, bireylerin zorluklar,

Psikolojik Sağlamlık Nedir?

Psikolojik Sağlamlık Nedir? Hayata Karşı Duygusal Dayanıklılığı Artırmanın Yolları Psikolojik sağlamlık , bireylerin …

bunalimdan nasıl çıkılır

Bunalımdan Nasıl Çıkılır?

Bunalımdan Nasıl Çıkılır? Günümüzde bunalımdan çıkmak, stresli yaşam koşulları, yoğun iş temposu ve sosyal …

Sertleşme Psikolojik Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Sertleşmenin Psikolojik Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Sertleşmenin Psikolojik Olduğu Nasıl Anlaşılır? Sertleşme sorunu, erkekler arasında sık karşılaşılan bir durumdur …