Gebelikte Yaşanan Psikojik Rahatsızlık lar Nelerdir?
Psikolojik Rahatsızlıklar Nelerdir?
Beklenmeyen Gebeliklerin Oluşturduğu Psikolojik Rahatsızlık lar Nelerdir?
İnsan yaşamının başlangıcı anne karnında olarak kabul edilmektedir. Yapılan araştırmalarda gebelik durumunda annenin tüm hassasiyetleri bebek tarafından algılanabilir olduğu ve ileriki dönemlerde yaşanan birçok psikolojik rahatsızlık larının nedeninin bu evrede ortaya çıktığı bilinmektedir. Beklenmeyen gebelik durumlarının bebeğin psikolojisini nasıl etkilediği hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Beklenmeyen gebelik nedir?
Bir bebeğin dünyaya gelmesinin istenmediği veya beklenmedik bir anda oluşan gebelikler için kullanılan beklenmeyen gebelik olarak bilinmektedir. Beklenmeyen gebelik ilk olarak bebeklikten başlayarak ergenlik çağına ve daha sonrasına kadar oluşabilecek tüm psikolojik rahatsızlık ların ortaya çıkmasına neden olmaktadır.
Beklenmeyen Gebeliklerin Oluşturduğu Psikolojik Rahatsızlıklar
Son yıllarda suç işleyen kişiler arasında yapılan çalışmalar bu kişilerin bebeklik ve çocukluk evrelerinde yaşadıkları bağlanma sorunları nedeniyle davranış bozuklukları yaşamalarına ve suça eğilimli olmalarına neden olmaktadır.
Beklenmeyen gebeliklerin sonraki dönemde neden olduğu problemleri şöyle sıralamak mümkündür.
- Beklenmeyen gebeliklerde anne ve bebek bağlanma problemleri ortaya çıkmaktadır. Bağlanma problemleri ise çocukta ileriki dönemlerde davranış bozuklukları ve psikolojik rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olmaktadır.
- Anne ve bebek arasında iletişim eksiklikleri olmakta ve bebeğin kaygı bozukluğu yaşamasına neden olmaktadır
- İstenmeyen gebelikler ile doğan bebeklerde ileriki dönemlerde alkol ve madde bağımlılığı görülmektedir.
- İstenmeyen ve beklenmeyen gebeliklerde bebeğe gerekli şartlar hazırlanaması.
- Anne Adayının stresli bir dönem geçirmesi psikolojik olarak da etkileri bebeğe geçmektedir.
- İstenemeyen gebeliklerde düşük ve bebek sağlığı problemleri görülme riski artmaktadır.
- Beklenmeyen gebeliklerde davranış bozukluğu ile hiperaktivite bozukluğu ve karşı gelme bozukluğu gibi davranışsal bozukluklar sıklıkla görülmektedir.
Write a Comment